שיווק מזון
מה נכון בשיווק מזון?
כדאי שתכירו כמה מהגישות בתחום שיווק המזון, שיאפשרו לכם לעשות זאת נכון
לעתים קרובות, כולל שיווק מזון גישות שיווק כלליות וטכניקות המיושמות בשיווק של מוצרים ושירותים אחרים. בשיווק מזון רלוונטיים ביותר נושאים, כגון פילוח, מיצוב, מיתוג, מיקוד, מחקר צרכני ואסטרטגיית כניסה לשוק. בנוסף, שיווק מזון כרוך באתגרים מסוגים אחרים, כגון התמודדות עם מוצר מתכלה שאיכותו וזמינותו משתנים, כתוצר של תנאי העונה הנוכחית. כמו כן, חשובה במיוחד שרשרת הערך: עד כמה גורמים רצופים בערוץ השיווקי מוסיפים ערך למוצר.
כיום, עמידה על אפשרויות הפצה חדשות ועיבודן מספקות יותר ויותר הזדמנויות, העומדות לרשות משווקי המזון, כך שיוכלו לספק נוחות לצרכן. סימון, עיבוד ושירותים שונים נוספים, גורמים לעלויות גבוהות משמעותית. בימים עברו הצרכנים יכלו לאפות לחם משלהם מקמח מקומי. כיום, רוב משקי הבית קונים לחם המיוצר מראש. ההערכה היא, כי החקלאי מקבל כחמישה אחוזים בלבד מהמחיר שמשלם הצרכן עבור החיטה.
מכאן יש צורך בחקר של דמוגרפיה ביחס לשיווק מזון. חקר הדמוגרפיה כולל הבנת המאפיינים הסטטיסטיים של אוכלוסייה. חקר הדמוגרפיה יכול לסייע בהגשמת מטרות שיווק מזון. חקר זה יכול לעזור לחברות להבין את מצבו הנוכחי של השוק. כך, למשל, חברה שמעוניינת להיכנס לשוק של משקאות ספורט במדינה מסוימת, או ברחבי העולם, עשויה לחקור את מספר האנשים בגילאי חמש עשרה ושלושים וחמש, שיהוו שוק משמעותי במיוחד.
חקר הדמוגרפיה יכול לסייע ביחס לשיווק מזון ברמת חוזים ומגמות עתידיות. בארצות הברית ובגרמניה, למשל, שיעורי הילודה נמוכים יחסית. לכן, ניתן לחזות, כי הביקוש לארגוני ארוחת צהריים בבית הספר צפוי לרדת. לפיכך, חברות המשווקות מוצרים כאלה עשויות לראות אם הן יכולות להעביר את המשאבים שלהן למוצרים הנצרכים על ידי אוכלוסייה הולכת וגדלה. כך, למשל, ארגזי פיתיון לאוכלוסייה הולכת וגדלה של אנשים בדימוס שמעוניינים לדוג.